Шмигаль розповів про збільшення вдвічі виробництва зброї в Україні цьогоріч

Шмигаль розповів про збільшення вдвічі виробництва зброї в Україні цьогоріч

Укрінформ
У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі, за перші 8 місяців цього року ще вдвічі, порівняно з минулим роком.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло в три рази, і за перші 8 місяців цього року ми наростили виробництво ще в два рази від 2023 року. Тобто ми прогресуємо. Виробництво дронів продовжує зростати. Ми створили ринок дронів, відкривши можливості для бізнесу, для підприємств. Крім цього, цього року приділили увагу і створили ринок озброєння дронів - власних боєприпасів. Відповідно, один плюс мільйонів зброї законтрактовано вже в цьому році, тобто понад один мільйон. Власне виробництва снарядів зростає - не лише боєприпасів для дронів, але також ми працюємо над виробництвом власних боєприпасів для артилерії. Це найбільш дефіцитна позиція, яку ми шукаємо разом з партнерами по всьому світу», - повідомив прем’єр.

За словами Шмигаля, в Україні розвивається виробництво зброї за кошти міжнародних партнерів, що дозволяє також забезпечувати ремонт і обслуговування військової техніки власного виробництва.

«Перший прецедент вже є. Разом з Данією ми такі контракти вже реалізували і будемо продовжувати розвивати цей напрямок, коли українське виробництво отримує кошти партнерів, партнери купують українську зброю українського виробництва для української армії. Ми забезпечуємо паралельно ремонт, обслуговування такої техніки, і це набагато вигідніше і надійніше для наших військових», - розповів Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль: Не пізніше кінця 2025 року маємо бути готовими до вступу в ЄС

Він також поінформував, що український оборонно-промисловий комплекс активно співпрацює з американськими, британськими та європейськими компаніями зі створення спільних підприємств як на території України, так і за її межами.

«Нові іноземні підприємства в оборонно-промисловому комплексі утворюються, їх стає більше. Реально це вже десятки. Це американські, європейські, британські та інші компанії з усього світу, з якими зараз уже йде активна співпраця, не лише на основі контрактів спільних, але на основі створення joint venture, спільних підприємств по виробництву в Україні, так і по виробництву в сусідніх країнах, на основі також створення спільних з українцями підприємств. Ключове завдання сьогодні – шукати ресурси», - наголосив прем’єр.

За словами Шмигаля, особлива увага приділяється розробці власних далекобійних систем, про які наголошував Президент.

«В сфері військового співробітництва наша мета – вийти на рівень, коли в Україні локалізовано виробництво великої кількості різноманітної техніки, номенклатури - від патронів до снарядів, до батарей», - зауважив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня міністр оборони Рустем Умєров обговорив з міністрами оборони Данії, Норвегії, Нідерландів, Латвії, Литви та Естонії нові можливості для спільного виробництва української зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-