Зеленський: Росіяни скоїли 137 тисяч воєнних злочинів - вироків має бути не менше

Зеленський: Росіяни скоїли 137 тисяч воєнних злочинів - вироків має бути не менше

Відео
Укрінформ
За період повномасштабного вторгнення російські окупанти скоїли 137 тисяч воєнних злочинів і вироків по них має бути не менше.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час міжнародної конференції високого рівня «Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на цивільні об’єкти», передає кореспондент Укрінформу.

«Справедливість об’єднує людей, бо прагнення до справедливості є в основі нашої людської культури. Зараз саме прагнення до справедливості об’єднує нас з вами та усіх, хто працює разом з нами, щоб захистити життя людей і нашу країну від Російської Федерації. Станом на сьогодні є щонайменше 137 тисяч причин, щоб ми продовжували цю роботу, і щоб ми довели її до кінця. 137 тисяч – саме стільки воєнних злочинів скоєно Росією на даний момент. Це те, що відомо. Злочини проти миру і людяності, проти нашої держави, проти наших людей, проти України і українців. І це означає, що вироків має бути не менше», – наголосив Зеленський.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

Звертаючись до учасників конференції, він зазначив, що слово «справедливість» різними мовами світу звучить по різному, але повинно сприйматися всюди однаково.

«Кожен народ усвідомлює, якою є ціна справедливості. У кожній державі, яка по справжньому поважає життя людини та міжнародне право, просто не може не бути справедливості. Я підкреслю, у кожній державі, незалежно від того, як прописано її національне законодавство, які міжнародні договори нею ратифіковані та чи набув чинності на території цієї чи іншої держави Римський статут», –підкреслив Президент.

Читайте також: Без боротьби за справедливість в Україні МКС буде шахраєм в очах інших держав - прокурор Хан

Як повідомлялося, генпрокурор Андрій Костін заявив, що українські правоохоронці мають спільний з Міжнародним кримінальним судом план розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

За словами генпрокурора, українські правоохоронці разом з МКС розслідують кіберзлочини і злочини проти екології, які до цього раніше ніколи не розслідувалися на рівні МКС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-