Без боротьби за справедливість в Україні МКС буде шахраєм в очах інших держав - прокурор Хан

Без боротьби за справедливість в Україні МКС буде шахраєм в очах інших держав - прокурор Хан

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд повинен боротися за справедливість в Україні, адже інакше інші держави дивитимуться на нього як на шахрая, що дає порожні обіцянки.

Про це заявив прокурор МКС Карім Хан під час міжнародної конференції високого рівня «Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на цивільні об’єкти», передає кореспондент Укрінформу.

«В Україні працюють над питанням справедливості, тоді як вона бореться за своє життя. Якщо ми не будемо боротися за щось одне, тоді ми не боремося ні за що. Якщо ми не будемо боротися за справедливість в Україні, тоді які шанси того, що в Судані чи Лівії, М’янмі чи Палестині ми не будемо як шахраї, що роздають обіцянки, але ніколи не виконують їх?» – сказав він.

Читайте також: Костін - про відмову арештувати Путіна: Не треба робити трагедії, але Монголія має відчути наслідки

Прокурор МКС додав, що рішення нашої країни ратифікувати Римський статут має історичну важливість. «Я сподіваюся, що на асамблеї держав-учасниць у грудні Україна зможе зайняти місце, тому що якщо ми об’єднаємося довкола справедливості в Україні, ми матимемо справжній шанс», – наголосив Хан.

Як повідомлялося, генпрокурор Андрій Костін заявив, що українські правоохоронці мають спільний з Міжнародним кримінальним судом план розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

За словами генпрокурора, українські правоохоронці разом з МКС розслідують кіберзлочини і злочини проти екології, які до цього раніше ніколи не розслідувалися на рівні МКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-