Україна поки не отримала дозвіл від США на удари вглиб РФ - Президент

Україна поки не отримала дозвіл від США на удари вглиб РФ - Президент

Укрінформ
Україна намагалася переконати керівництво США дозволити їй завдавати ударів вглиб території РФ американською зброєю, але наразі такого дозволу Київ ще не отримав.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту CNN Фаріду Закарії.

"Усі дивляться на рішення США. Усі чекають на такі рішення. Після цього приймають рішення. Це правда. І тому ми дуже хотіли використовувати цю зброю та просто атакувати цими літаками військові бази, а не цивільну інфраструктуру", - зазначив Зеленський.

Водночас він підтвердив, що Україна просто хоче мати можливість атакувати бази, які використовуються для бомбардувань української території.

"Ці літаки, ці реактивні літаки, звідти вони використовують не лише ракети, вони щомісяця скидають чотири тисячі керованих авіабомб лише на сході нашої території, чотири тисячі бомб. І ці бомби та ракети б'ють по українському цивільному населенню, по школах, по енергетиці. Уся наша енергетична інфраструктура зруйнована на 80%. Цими керованими бомбами", - підкреслив Зеленський

Водночас глава держави зауважив, що під час зустрічей з партнерами він вже повідомив їм, що вони чекали занадто довго.

"Зараз Москва почала переносити свої літаки з баз, які на відстані 100, 150 кілометрів, до 300-500. Після цього я вам скажу, що тепер нам потрібно більше дозволів", - наголосив він.

На запитання, чи має наразі Україна зараз дозвіл на глибокі удари по території РФ, Президент відповів, що ні.

Читайте також: Остаточне рішення щодо далекобійних ударів по РФ іще не ухвалено - прем’єр Британії

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю заявив, що президент Байден «не виключає» надання дозволу Україні застосовувати ракети західного виробництва вглиб російської території.

Група республіканців із Палати представників у листі закликала Байдена скасувати обмеження щодо використання Україною наданої Вашингтоном далекобійної зброї для ударів углиб РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-