Розвідник Віталій Литвин: Поки триває агресія РФ, не бачу себе ніким, окрім військового

Розвідник Віталій Литвин: Поки триває агресія РФ, не бачу себе ніким, окрім військового

Анонс
Укрінформ
Старший офіцер відділення розвідки, майор бригади «Рубіж» Національної гвардії, Герой України Віталій Литвин, який став гостем чергового випуску відеопроєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги», розповів, що військовий фах для нього – це свідомий вибір за вимогою часу.

Повне інтерв'ю з Литвином вийде у понеділок, 16 вересня, о 18:00, на Ютуб-каналі Укрінформу.

Зокрема, розвідник зауважив, що не мріяв стати військовим, але 2014-й змінив все. Після подій на Майдані, російської окупації Криму та вторгнення на Донбас він зрозумів, що він може і має бути корисним для своєї держави.

«Я родом з військового містечка, розуміюсь на озброєнні, в студентстві займався стрільбою, розумію тактику ведення боїв. Я приєднався до добровольчого батальйону за вимогою часу, зробив свідомий вибір – вступив до лав Збройних сил України ще в 2014 році», – зазначив військовий.

У випуску Литвин також ділиться думками, яку трансформацію українська армія пройшла за десять років та як змінився ворог. Зокрема, він підкреслив, що російська армія теж змінилася, ворог набрався досвіду, відновлює і розширює свої військово-промислові підприємства.

«РФ починає партнерські відносини з Китаєм та Іраном, закуповує озброєння. Їй допомагає Північна Корея, постачаючи боєприпаси та крилаті ракети. Ворог підступний, і хоча переважає нас кількістю, ми маємо перевагу в інтелекті, військовій хитрості та вмінні використовувати озброєння», – вважає Герой України.

У свою чергу, на запитання, чи міг би він займатися чимось іншим, крім військової справи, Литвин відповів, що може опанувати безліч професій, та поки це питання не на часі.

Читайте також: Ігор Халус, командир роти 220-го батальйону 126 Окремої бригади ТрО

«Ми зараз пишемо всесвітню історію, і це честь – служити в лавах Сил оборони та безпеки України. Займати якісь керівні посади – це взагалі дуже престижно, на мою суб'єктивну думку. Якби не війна в нашій країні, я б займався чимось іншим. А поки триває агресія РФ – я себе не бачу ніким, окрім військового», – підсумував Литвин.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-