Професію розвідника може опанувати не кожен - офіцер ЗСУ

Професію розвідника може опанувати не кожен - офіцер ЗСУ

Відео
Укрінформ
Розвідник повинен мати певний рівень інтелекту, адже ця професія вимагає широкого загального розвитку, володіння багатьма видами озброєння і специфічного складу розуму.

Про це розповів старший офіцер відділення розвідки, майор бригади «Рубіж» Національної гвардії, Герой України Віталій Литвин у черговому випуску проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги».

«Має бути певний рівень інтелекту. Не кожен може опанувати цю справу. Розвідник – це доволі складна військова спеціальність, яка вимагає загального розвитку, володіння багатьма зразками озброєння і специфічний склад розуму, щоби аналізувати події і давати суху інформацію», – зауважив Литвин. Він додав, що однією з рис, яка має бути у розвідника, є гнучкість.

Читайте також: Розвідник Віталій Литвин: Поки триває агресія РФ, не бачу себе ніким, окрім військового

«Розвідник – це не просто професія, це певний спосіб життя. Коли йду на якесь завдання і маю 20 хвилин для відпочинку, я просто сідаю, тримаю все в голові й прокручую ситуацію. Моделювання обстановки досягає такого рівня деталізації, що я можу уявити, як артилерія заряджає той чи інший боєприпас, як цей боєприпас летить у сповільненій зйомці та вибухає десь поруч зі мною. Це повністю кінематографічна картина поля бою. Я бачу це від першої особи, зверху, бачу з точки зору ворога. За ці 20 хвилин я можу змоделювати безліч ситуацій», – розповідає офіцер.

Військовослужбовець Сил оборони Віталій Литвин став до лав ЗСУ ще 2014 року. Спочатку потрапив до піхотного підрозділу, потім опанував професію оператора безпілотного літального апарату та зрештою обрав роботу в тилу ворога.

Як працюють розвідники та які навички допомагають впоратися з поставленими завданнями – це і ще багато можна знайти в розгорнутому інтерв’ю Литвина на Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, Укрінформ розпочав серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.

Попередні програми проєкту «Командири нашої Перемоги» можна переглянути на Ютуб-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-