Герой України Віталій Литвин: 24 лютого ми мали протриматися вісім годин будь-якою ціною

Герой України Віталій Литвин: 24 лютого ми мали протриматися вісім годин будь-якою ціною

Відео
Укрінформ
У перший день повномасштабного вторгнення для того, аби країна мала час мобілізуватися і зустріти ворога, усім військовим, спецслужбам та правоохоронним органам потрібно було протриматися вісім годин. Це той час, який міг коштувати життя цим людям, але давав шанс вижити країні.

Про це розповів старший офіцер відділення розвідки, майор бригади «Рубіж» Національної гвардії, Герой України Віталій Литвин у черговому випуску проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги». 

«На початку повномасштабного вторгнення я зібрав свій особовий склад і кажу, що нам протриматись хоча б вісім годин. Ми дамо країні вісім годин, аби мобілізуватись. За вісім годин люди підуть у військкомати. За вісім годин військові частини встануть до бойової готовності, будуть висуватися в райони виконання завдань. Ми можемо всі загинути, але ці вісім годин ми маємо протриматися будь-якою ціною», – відзначив Литвин. За його словами, тоді всі його підлеглі це прийняли і погодилися, що іншого варіанту немає.

Він також зазначив, що тоді, не маючи між собою ніякого зв'язку, і військові, і цивільні по всій країні змогли об'єднатися і продемонструвати ту єдність, яка допомогла країні встояти.

Читайте також: Розвідник Віталій Литвин: Поки триває агресія РФ, не бачу себе ніким, окрім військового

Литвин наголошує, що держава тримається якраз на таких людях: «В той момент я зрозумів, що мій особовий склад, він з таким міцним морально-психологічним станом, з розумінням, що їхні діти, дружини знаходяться там, ведуться бої… І тоді, і зараз ці люди втрачали своїх побратимів, і я бачив багато сліз на очах під час поховання наших побратимів у різних кінцях нашої держави, але вони кожен раз вони вставали, йшли і виконували завдання».

Про перший день повномасштабної війни, втрату побратимів та підготовку до операцій в тилу ворога та багато іншої інформації можна знайти в розгорнутому інтерв’ю Литвина на Ютуб-каналі Укрінформу. 

Як повідомлялося, Укрінформ запустив серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.

Попередні програми проєкту «Командири нашої Перемоги» можна переглянути на Ютуб-каналі Укрінформу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-