Прокуратура перевіряє інформацію про розстріл росіянами 16 бійців ЗСУ на Покровському напрямку

Прокуратура перевіряє інформацію про розстріл росіянами 16 бійців ЗСУ на Покровському напрямку

Укрінформ
Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо опублікованої 1 жовтня інформації про ймовірний розстріл представниками Збройних сил Російської Федерації 16 українських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

«1 жовтня 2024 року у Телеграм-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району», - зазначили в ОГП..

За даними прокуратури, на оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, яких взяли у полон, вийшли з лісопосадки. «Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою», - додали у відомстві.

В ОГП підкреслили, що такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.

Читайте також: Розстріли загарбниками цивільних відбуваються буквально на кожному напрямку фронту - військовий

«Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва», - наголосив генеральний прокурор Андрій Костін.

Наразі проводяться заходи для перевірки опублікованого матеріалу. Розпочаті слідчі і розшукові дії для встановлення усіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура розпочала досудове розслідування щодо опублікованої 3 вересня інформації про нібито розстріл представниками Збройних сил Російської Федерації українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-