Більшість цивільних не уявляють, що таке армія в нинішніх умовах - військовий

Більшість цивільних не уявляють, що таке армія в нинішніх умовах - військовий

Відео
Укрінформ
Більшість цивільних українців навіть не уявляють, що таке війна і що таке армія в нинішніх умовах. Не може бути мотивації воювати, коли немає навіть розуміння, як живуть на війні, який там побут і як взагалі зараз воюють.

Таку думку висловив боєць 47-ї бригади «Маґура» Віктор Хамець із позивним «Рево» у новому сезоні програми «Станція Краматорськ», яка вийшла на новому Ютуб-каналі Укрінформу. 

«Я дуже багато спілкувався з цивільними, проговорював, намагався дізнатися, чому немає бажання захищати країну. І більшість цивільних просто не уявляють, що таке армія в нинішніх умовах», – зауважив військовий.

За його словами, зараз дуже багато інформаційних платформ, але люди навіть не цікавляться, а просто ставлять перед собою якісь умовні бар’єри задля виправдань: «війна за гроші», «все продається», «чому я – хай діти політиків підуть воювати».

«Зараз усі шукають зраду-зраду в усьому, але насправді це просто страх, люди бояться і змушені виправдовувати свій страх», – переконаний військовий.

Чималу роль тут відіграє російська ІПСО, що проникає в авторські українські контенти, вміло викривляє картинку, щоб у цивільних складалося враження повного провалу бойових дій і великих втрат.

«Насправді, ворог в плані ІПСО дуже сильний і продовжує розвиватися. У нас тут все слабкіше. Найкраще, що можна зробити в цій ситуації, – це просто аналізувати інформацію та брати її з різних джерел», – вважає Хамець.

За словами Рево, українська армія, хоч і маленькими кроками, та все ж наближається до стандартів НАТО. Це дуже відчутно на рівні рот, батальйонів і деяких бригад, але зміни ще потрібні у «верхах». «У вищому керівництві проблеми досі залишаються, потрібні зміни на рівні корпусу, Генштабу. Я знаю багато комбатів, нормальних, бойових, розумних – я пишаюся знайомством з ними. Вони не хочуть йти далі, тому що система їх змінить, а вони поодинці на систему не зможуть вплинути», – упевнений військовослужбовець.

Читайте також: Військовий Віктор Хамець у «Станції Краматорськ»: На війні кожне рішення - це чиєсь життя

Про реалії сучасної війни, причини невдалого літнього контрнаступу на Запорізькому напрямку, важливість РЕБів на передовій та інші цікаві подробиці з життя армії дивіться у повній версії інтерв’ю з бійцем 47-ї бригади «Маґура» у сьогоднішній програмі «Станція Краматорськ» на Ютуб-каналі Укрінформу.

Віктор Хамець – розвідник, водій-механік БМП «Бредлі», боєць 47-ї бригади «Маґура». Воював у 2014-15 роках контрактником, звільнився після поранення за станом здоров’я. З початком повномасштабного вторгнення записався до лав ТРО у Полтаві, звідки заново почав свій військовий шлях.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-