Рютте обговорив із Сікорським посилення ППО України

Рютте обговорив із Сікорським посилення ППО України

Укрінформ
Новий генсек НАТО Марк Рютте і глава МЗС Польщі Радослав Сікорський обговорили у телефонній розмові питання підтримки України, зокрема необхідність посилення ППО та логістичного забезпечення ЗСУ

Про це йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

Співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні, перспективи розширення НАТО і загострення ситуації на Близькому Сході.

«Новий генсек НАТО подякував Польщі за зусилля щодо підтримки України, а також вказав на нагальну потребу підтримки протиповітряної оборони України та логістичного забезпечення Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обидва політики погодилися, що «проблемою стає порушення кордонів країн НАТО російськими ракетами і безпілотниками, над якими армія РФ утрачає контроль».

Читайте також: Рютте: Підтримка України нам коштує менше, ніж була б пряма боротьба з Путіним

Раніше у коментарі кореспондентові Укрінформу речник МЗС Польщі Вронський сказав, що перша розмова міністра Сікорського з новим генсеком НАТО Рютте стосуватиметься, зокрема, допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня у штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія передання повноважень від генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до нового очільника Альянсу – колишнього прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Новий генеральний секретар НАТО наголосив на важливості підтримки України міжнародними партнерами.

Фото: Munich Security Conference

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-