Сили оборони уразили ракетами ATACMS російську радіолокаційну станцію «Небо-М»

Сили оборони уразили ракетами ATACMS російську радіолокаційну станцію «Небо-М»

Укрінформ
Сили оборони України уразили балістичними ракетами ATACMS російську радіолокаційну станцію «Небо-М». Це дозволить українським захисникам ефективно використовувати крилаті ракети Storm Shadow і SCALP-EG.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

"Підрозділи ракетних військ Збройних Сил України завдали успішного удару балістичними ракетами ATACMS по російській радіолокаційній станції «Небо-М». Її знищення суттєво знижує здатність армії РФ виявляти, відстежувати і перехоплювати аеродинамічні та балістичні цілі", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначають, що знищення РЛС «Небо-М» створить сприятливий «повітряний коридор» для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG.

Наголошується, що РЛС «Небо-М» є дуже складним об'єктом для ураження, який працює в стелс-режимі, скануючи горизонт у пошуках повітряних об’єктів. За наявною інформацією, у РФ залишилося 10 працюючих систем цього типу, вартість кожної з яких оцінюється у понад 100 мільйонів доларів.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 78 «Шахедів»

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 3 жовтня 2024 року становлять близько 656 710 осіб, з них 1150 осіб за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-