Ворог балістикою атакував в Одесі судно з Палау: є загиблий, постраждали п'ятеро іноземців

Ворог балістикою атакував в Одесі судно з Палау: є загиблий, постраждали п'ятеро іноземців

Оновлено
Укрінформ
Увечері 7 жовтня війська РФ завдали удару балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеси, внаслідок чого загинув громадянин України, п’ятеро іноземців зазнали поранень.

Про це  в Телеграмі повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Укрінформ.

"Ворог атакував Одесу балістичними ракетами Ціллю агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали", - написав він.

За даними Кіпера, четверо з поранених перебувають у стані середнього ступеня тяжкості, один - легкого. Наразі їм надається необхідна медична допомога.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба наголосив, що за два останні дні ворог пошкодив два судна, які мали вивозити вантажі з України. 

Читайте також: Унаслідок удару РФ по припортовій інфраструктурі Одеси пошкоджене цивільне судно, четверо поранених

"Це цілеспрямована практика залякування та перешкоджання роботі Українського морського коридору. Таким чином агресор намагається знов зруйнувати судноплавство у Чорному морі та підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки. Наслідком цього може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах", - написав він у Телеграмі.

Кулеба уточнив, що судно "OPTIMA" під прапором Палау зайшло в порт Одеси для завантаження, сьогодні, 7 жовтня. Його було пошкоджено балістичною ракетою внаслідок російського обстрілу.

Заступник керівника ОП наголосив, що портова інфраструктура має бути захищена від терору, аби гарантувати вільне й безпечне мореплавство.

Читайте також: Росія атакувала порти на Одещині: виникла пожежа, є поранені

"Маємо і далі посилювати нашу протиповітряну оборону та силою зброї та силою дипломатії притягати ворога до відповідальності", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, у ніч на 6 жовтня Росія пошкодила цивільне судно "Paresa" під прапором Сент-Кітс і Невіс, що було завантажене зерном кукурудзи для експорту.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-