Україна в ОБСЄ: Росія втрачає одного солдата на кожні 2,5 захоплені квадратні метри

Україна в ОБСЄ: Росія втрачає одного солдата на кожні 2,5 захоплені квадратні метри

Укрінформ
Завдяки тактиці "гарматного м’яса" російським військам вдається досягати незначного просування в Україні, однак кожні 2,5 захоплених квадратних метрів коштують окупантам життя одного солдата.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко.

"Російське військове керівництво значною мірою покладається на тактику "гарматного м'яса", демонструючи, що воно може досягати прогресу лише ціною, яку будь-яка інша країна вважала б неприйнятною. Підраховано, що кожні 2,5 квадратні метри російського просування в Україні коштують російським окупантам життя одного солдата", - сказала вона.

Дипломатка вказала на те, що промовистим прикладом такої тактики є спроби Росії захопити українське місто Вугледар. "Російським військам вдалося встановити контроль над цим містом лише після сотень щоденних спроб прорвати українську оборону. Хоча російська пропаганда вже оголосила це стратегічною перемогою, реальність полягає в тому, що навіть з переважаючою кількістю живої сили, артилерії та авіації, російським військам знадобилося два роки, щоб взяти під контроль це місто, яке вони повністю зруйнували", - заявила Костенко.

Читайте також: Майже половина росіян бачать у війні більше шкоди, ніж користі - Левада-центр

Вона підкреслила, що попри невпинні спроби Росії підірвати бойовий дух українського народу, Збройні Сили України "продовжують вести оборонні операції з метою захисту суверенної території нашої держави від російських загарбників та захисту цивільного населення від жахіть, до яких призводить російська окупація української території".

"За минулий тиждень на фронті відбулося понад 1000 бойових зіткнень, ситуація по всій лінії фронту залишається вкрай напруженою та динамічною. Українські військові продовжують виявляти та знищувати військові штаби російсько-окупаційних військ, шляхи логістики та зв'язку, склади з боєприпасами. Зокрема, минулого тижня наші війська успішно знищили командні пункти 35-ї та 27-ї мотострілецьких бригад, а також командний пункт 2-ї загальновійськової армії РФ", - повідомила заступниця очільника української місії при ОБСЄ.

Читайте також: Британія в ОБСЄ детально розповіла про порушення Кодексу поведінки Росією

Вона також вказала на те, що українські війська також продовжують знищувати новітні зразки російської військової техніки. Зокрема, нещодавно Сили оборони України успішно знищили російську РЛС "Небо-М", "що входить до складу багатофункціональної радіолокаційної системи, призначеної для виявлення літаків п'ятого покоління та запусків балістичних ракет дальнього радіуса дії".

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки повідомило, що середньодобові втрати військ РФ в Україні убитими і пораненими у вересні досягли рекордного рівня за весь час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-