Командувач Медсил ЗСУ прокоментував постачання до армії неякісних турнікетів

Командувач Медсил ЗСУ прокоментував постачання до армії неякісних турнікетів

Ексклюзив
Укрінформ
Проблема забезпечення Медичних сил всім необхідним не може бути вирішена одномоментно, однак на сьогодні створений достатній запас якісних і сертифікованих індивідуальних аптечок для військовослужбовців. Іноді трапляються випадки нецентралізованого постачання турнікетів сумнівної якості.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

«Я не бачив жодного керівника закладу або жодного лікаря, який би сказав, що в мене є все, що потрібно. Скажу, що це вічний процес, це вічна проблема, і сказати, що вона може бути вирішена одномоментно, раз і не завжди - ні. Але в даній ситуації важливим є те, як ви сказали правильно, щоб засоби, які використовують для збереження життя військовослужбовців, були якісними. І ми собі поставили за завдання №1 – це забезпеченість військовослужбовців якісними і лише сертифікованими АМЗІ (аптечка медична загальновійськова індивідуальна – ред.) та їх складовими, які відповідають міжнародним стандартам, стандартам НАТО. На сьогодні нам вдалося створити достатній запас цих складових АМЗІ», - повідомив Казмірчук.

Коментуючи питання постачання до армії неякісних турнікетів, командувач відзначив, що ця проблема перебуває на контролі, хоча й іноді трапляються випадки нецентралізованого постачання турнікетів сумнівної якості.

«Скажімо відверто, що існує проблема, коли до наших підрозділів потрапляє частина, в тому числі турнікетів або загальновійськових індивідуальних аптечок, які не завжди відповідають якості. Чому? Ну, певна частина таких засобів надходить туди не централізовано. Про що йде мова? Ми знаємо і завжди дякуємо громадянам України, які допомагали, допомагають і будуть допомагати Збройним силам, але іноді стається так, що ті індивідуальні аптечки або турнікети можуть бути сумнівного виробника», - зазначив Казмірчук.

Зараз, за його словами, в командуванні Медичних сил створені мобільні групи медичного постачання, які з певною періодичністю перевіряють наявність і необхідну кількість засобів захисту і їхню відповідність стандартам.

Читайте також: У Міноборони запевнили, що у стабпунктах немає дефіциту крові

Крім того, за його словами, за цей рік вдалося вирішити проблему зі списанням індивідуальних аптечок.

Також командувач повідомив, що вилучені неякісні турнікети використовуються в навчальних центрах, де готують мобілізованих.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2024 р. заступниця міністра оборони Наталія Калмикова разом із представниками командування Медичних сил Збройних сил України та командою Leleka Foundation здійснили перевірку складу медичного майна й оцінили стан та наявність аптечок і наплічників бойового медика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-