У Міноборони запевнили, що у стабпунктах немає дефіциту крові

У Міноборони запевнили, що у стабпунктах немає дефіциту крові

Укрінформ
У стабілізаційних пунктах немає дефіциту крові для поранених.

Про це сказала заступник міністра оборони Наталя Калмикова в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Заступник міністра наголосила, що переливання крові є одним із важливих механізмів для стабілізації пораненого.

«У стабілізаційних пунктах зараз є обладнання: це і рефрижератори для зберігання крові у відповідності до стандартів і вимог, і обладнання, яке необхідне для розігрівання, і навчений персонал. Щодо потреби і дефіциту крові, то я би не сказала, що зараз ми відчуваємо такий дефіцит», - сказала Калмикова.

Читайте також: Український центр трансплант-координації закликає здавати кров для створення сталих запасів

Водночас вона наголосила на важливості донорства: «Тому що кров потрібна не лише на передовій, а й в інших закладах охорони здоров’я всієї медичної системи, не лише військової».

Вона також зазначила, що в Україні виробляють турнікети і засоби для механічної зупинки кровотечі, і влада співпрацює з комітетом у США, щоб підтвердити їх якість.

«Паралельно з тим за підтримки уряду Німеччини було проведено декілька великих поставок аптечок, зараз триває поставка турнікетів і оклюзійних наліпок для того, щоб забезпечити підрозділи і кожного військовослужбовця цими рятувальними засобами. І паралельно з цим ми опрацьовуємо з партнерами отримання лабораторії, яка дозволить нам в Україні вже проводити перевірку якості турнікетів», - зазначила Калмикова.

Заступник міністра відзначила, що вже працює реабілітаційний центр для визволених із полону, водночас робота над створенням центру їх реінтеграції триває.

«Ми опрацювали всі необхідні нормативні зміни на рівні законів, підзаконних нормативних актів для того, щоб процедури роботи із захисниками, які були визволені з полону, відповідала міжнародним стандартам. Ми плануємо зробити цей центр таким, щоб людина, приїжджаючи сюди після звільнення з полону, розуміла, що вона потрібна Україні, Збройним силам і народу України. Це наша головна мета», - наголосила Калмикова.

Читайте також: За час повномасштабного вторгнення Україна не зверталася по допомогу за донорською кровʼю - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров заявляв, що Україна жодного разу від початку повномасштабного вторгнення не зверталася до міжнародних партнерів по допомогу щодо постачання крові чи її компонентів.

Фото: Дмитро Смольєнко, стабпункт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-