Хакери ГУР атакували військові навчальні заклади у Росії  - джерело

Хакери ГУР атакували військові навчальні заклади у Росії - джерело

Укрінформ
Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України завдали кіберудару по мережевій інфраструктурі Північно-кавказького федерального університету, який готує операторів дронів, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для окупаційної армії РФ.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу обізнаний співрозмовник у розвідці.

За словами джерела, хакери ГУР атакували 11 вебсайтів, понад 7 тисяч службових ПЕОМ, 135 серверів та файлових сховищ.

Для прикриття заходів основного напряму ураження було проведено серію кібератак на цільові інтернет-ресурси і файлові сховища організацій противника. Після отримання доступу до мережевої інфраструктури ворога, на уражених вебресурсах була опублікована агітаційна листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ.

Результатом операції стало послаблення навчально-наукової бази країни-агресора та можливостей допідготовки військових фахівців шляхом виконання спеціальних завдань розвідки у кіберпросторі.

Читайте також: Хакери ГУР паралізували роботу судової системи РФ - джерело

Як повідомляє джерело в ГУР, Північно-кавказький федеральний університет забезпечує діяльність низки навчальних закладів у кількох регіонах РФ, зокрема 7 інститутів.

Унаслідок операції було уражено внутрішню інформаційну інфраструктуру обʼєкту, знищені вебсайти, бази даних, файлові сховища загальним обсягом понад 150 терабайт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-