Боррель: Ми продовжимо місію ЄС із навчання українських військових на наступні два роки

Боррель: Ми продовжимо місію ЄС із навчання українських військових на наступні два роки

Укрінформ
Європейський Союз продовжить мандат Військової допоміжної місії ЄС для України (EUMAM Ukraine) ще на два роки, що дозволить надати тренування для більшої кількості українських військовослужбовців.

Про це сьогодні у Люксембурзі під час пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Забезпечення найкращих можливостей для Збройних сил України є дуже важливим. Збройні сили України перебувають під великим тиском, на лінії фронту, який нині є довшим, ніж до початку літа. Ми маємо продовжувати надавати Збройним силам України більше спроможностей та збільшити нашу тренувальну місію. Ми будемо продовжувати мандат для Військової допоміжної місії ЄС для України на наступні два роки, і я сподіваюся, що ми дійдемо консенсусу навколо збільшення її мандату», - зазначив Боррель.

Читайте також: Як Макрон українську бригаду відвідував: репортаж з таємного полігону у Франції

Як вже повідомлялося, Євросоюз ухвалив рішення збільшити кількість військовослужбовців, що проходять тренування в рамках EUMAM Ukraine до 60 тисяч осіб, та підготувати ще 15 тисяч українських солдатів вже до кінця поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-