Агрегатний завод у Вовчанську контролюють ЗСУ - Синєгубов

Агрегатний завод у Вовчанську контролюють ЗСУ - Синєгубов

Укрінформ
Вовчанський агрегатний завод зараз перебуває під контролем Збройних сил України.

Про це в коментарі журналістам 15 жовтня повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Це суто військове питання, однак із тієї комунікації, що в мене є, агрегатний завод знаходиться під контролем ЗСУ", - сказав Синєгубов.

За його словами, на півночі Харківської області лінія фронту стабільна, хоч росіяни і намагаються просунутися вглиб, найважче – на Куп’янщині.

“Ворог проводить активні штурмові дії. По деяких напрямках їх буває по 3-4 за добу, по деяких – по 15. По Куп’янському напрямку ситуація найважча: за добу може бути і 25, і 30 атак”, - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Харківщина: після втрати заводу у Вовчанську росіяни посилили атаки на цивільні об’єкти

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня спецпідрозділи ГУР МОУ повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу, знищивши десятки бійців елітних підрозділів ворога та поповнивши обмінний фонд полоненими.

9 жовтня Інститут вивчення війни написав, що російські війська, ймовірно, повторно захопили територію заводу.

На території агрегатного заводу у Вовчанську на Харківщині влітку 2024 року окупанти стратили чотирьох українських військових. Серед захоплених бійцями ГУР російських військових є полонений, якому, ймовірно, оголосять підозру у вчиненні цього воєнного злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-