Росія за час війни пошкодила 23 цивільні судна - Сибіга

Росія за час війни пошкодила 23 цивільні судна - Сибіга

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення внаслідок обстрілів армією РФ зазнали пошкоджень 23 цивільні судна.

Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійськаї вісімки в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Тут, в Одесі, особливо відчутно російський повітряний терор. За час повномасштабного вторгнення відбулося понад 50 російських атак по портах, пошкоджень зазнали понад 300 об’єктів портової інфраструктури та 23 цивільні судна. Було знищено понад 100 тис. тонн агропродукції», - сказав Сибіга.

Він наголосив, що за останній місяць зазнали пошкоджень 4 судна: з зерном для Єгипту, з кукурудзою для Італії, а також з гуманітарним вантажем Продовольчої програми ООН для Палестини.

Глава МЗС підкреслив, що забезпечення свободи мореплавства у Чорному морі є одним з пріоритетів для України.

Читайте також: У ISW пояснили, для чого Росія б’є по українських портах

«На тлі посиленого російського терору Україна офіційно звернулася до Міжнародної морської організації з закликом негайно направити в порти Великої Одеси міжнародну моніторингову місію з метою фіксувати кожен злочин для подальшого притягнення Росії до відповідальності», – сказав міністр закордонних справ.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Швеції, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Литви, Латвії і Данії (Нордично-Балтійська вісімка, NB8) прибули в Одесу. Глава МЗС України обговорив із ними посилення обороноздатності та енергетичної стійкості України напередодні зими і План перемоги Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-