Лише Україна вирішує, як використовувати далекобійні дрони власного виробництва - Остін

Лише Україна вирішує, як використовувати далекобійні дрони власного виробництва - Остін

Укрінформ
Українські дрони великого радіусу дії вже довели свою ефективність, навіть у порівнянні із високоточним ракетним озброєнням, і питання, як використовувати ці дрони українського виробництва є виключною компетенцією самої України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, як українці використовують ударні спроможності своїх дронів великої дальності з великою ефективністю. Нещодавно були вражені кілька складів постачання боєприпасів стратегічного рівня, що відбилося на полі бою. Важливо, що вони (українці - ред.) здатні виробляти ці БПЛА, і можуть швидко нарощувати обсяги такого виробництва», - зазначив Ллойд Остін.

Він зауважив, що БПЛА довели свою спроможність бути дуже точними та ефективними, навіть у порівнянні із ракетним озброєнням, і при цьому залишаються не такою коштовною зброєю.

«Одна високоточна керована ракета в деяких випадках коштує до мільярда доларів. БПЛА, які виробляються у великих кількостях, складають фрагмент від таких витрат. Тож, якщо подивитися на фінансовий баланс та на ефект, який досягається на полі бою, я думаю, що це чудові спроможності. Як вони (українці - ред.) використовують ці спроможності, які самі виробляють, - це їхня справа», - додав міністр оборони США.

Читайте також: Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів оборони НАТО, одним з ключових питань якої було продовження військової підтримки України. Вчора в рамках цієї зустрічі відбулося засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, до якого долучився Президент України Володимир Зеленський. Він представив союзникам український План перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-