Українські дрони уразили найбільший у Росії завод з виробництва вибухівки - джерело

Українські дрони уразили найбільший у Росії завод з виробництва вибухівки - джерело

Укрінформ
У ніч проти 20 жовтня українські дрони вдарили по заводу ім. Я. Свердлова у Дзержинську, Нижньогородська область РФ, де виготовляють артилерійські снаряди, авіаційні бомби, в тому числі КАБи.

Про це Укрінформу повідомили в Службі безпеці України.

«Цієї ночі дрони СБУ, ССО та ГУР вдарили по заводу імені Свердлова у місті Дзержинськ Нижньогородської області. Він є складовою російського ВПК та перебуває під санкціями країн ЄС і США, оскільки продукція заводу використовується для ведення війни в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на цьому заводі ворог виробляє вибухові речовини, авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, у тому числі КАБи, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів ППО. 

Відстань від українського кордону до заводу складає 900 км. 

Як повідомило джерело в СБУ, фахівці спецслужби відпрацювали над посиленням санкцій проти найбільшого у Росії заводу з виробництва вибухових речовин.

Читайте також: Лише Україна вирішує, як використовувати далекобійні дрони власного виробництва - Остін

«До економічних санкцій ми додали дронові, які дають моментальний ефект. Робота над урізанням військових спроможностей ворога триватиме й надалі», - підкреслило поінформоване джерело в СБУ.

Як повідомлялося, у неділю, 20 жовтня, у російському місті Дзержинськ Нижньогородської області РФ заявили про атаку безпілотників на ФКП «Завод імені Я. Свердлова», який виробляє вибухові речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-