Франція передасть Україні 12 САУ Caesar за гроші із заморожених активів РФ

Франція передасть Україні 12 САУ Caesar за гроші із заморожених активів РФ

Укрінформ
Франція передасть Україні 12 додаткових колісних артилерійських систем Caesar за гроші із заморожених активів Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Militarnyi з посиланням на видання BFMTV.

За словами міністра збройних сил Франції Себастьяна Лекорню, передача додаткових артилерійських систем з боку Франції стала можливою завдяки отриманню заморожених російських активів на суму 300 мільйонів євро.

Читайте також: Україна придбає у Франції ще 12 гармат CAESAR

Завдяки цим коштам Міністерство оборони Франції зможе профінансувати закупівлю 12 додаткових САУ Caesar у компанії KNDS.

«Франція «повернула» 300 мільйонів євро відсотків із заморожених російських активів для закупівлі військового обладнання для України в кінці року, включаючи 12 нових артилерійських систем Caesar», — заявив Лекорню.

У Міноборони Франції зазначили, що з початку 2022 року Франція передала Україні 67 гармат, і за планом, до кінця 2024 року ця кількість має становити 80.

Читайте також: Франція передасть Україні найближчими тижнями свої перші дрони-камікадзе

Окрім цього, міністр підкреслив, що цих коштів вистачить для закупівлі додаткових 155-мм артилерійських снарядів, зенітних ракет Aster-30, авіаційних високоточних бомб AASM, а також переносних зенітно-ракетних комплексів Mistral разом з новими ракетами.

Зазначається, що виконання цього замовлення підприємством KNDS буде здійснюватися значно швидше завдяки збільшенню темпів виробництва артилерійських систем на тлі зростання загальної кількості експортних замовлень. У компанії Nexter повідомили, що збільшили темпи виробництва самохідних гаубиць Caesar до шести одиниць на місяць та продовжують його значно збільшувати.

В рамках загального замовлення від експортних замовників, французька компанія KNDS має портфель замовлень на 353 колісні самохідні артилерійські системи Caesar. Серед найбільших замовників виступають Франція (125 замовлених САУ) та Україна (72 замовлених САУ).

Читайте також: Україна отримає винищувачі Mirage на початку 2025 року - Міноборони Франції

Окрім європейських країн, які замовили французькі системи, відповідне замовлення також було розміщене з боку Вірменії, яка замовила 36 артилерійських систем у версії Mk.1.

Як повідомляв Укрінформ, Франція надасть Україні літаки Mirage-2000 на початку наступного року і підготує пілотів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-