Міноборони допустило до експлуатації вітчизняний багі «Варан»

Міноборони допустило до експлуатації вітчизняний багі «Варан»

Укрінформ
Міноборони кодифікувало й допустило до постачання багі «Варан», український транспортний засіб підвищеної прохідності призначений для надскладних умов експлуатації.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Міноборони України.

Багі «Варан» призначений для виконання широкого спектра завдань: переміщення особового складу, евакуації поранених, підвезення боєприпасів тощо.

Транспортний засіб спроєктували й виготовили на українському підприємстві. Його основою є силовий каркас для надскладних умов експлуатації.

На багі встановлені потужний турбодизельний двигун та автоматична 5-ступінчаста коробка передач. Більшість вузлів, агрегатів, механізмів – це комплектуючі популярних світових автовиробників.

«Варан» проєктував інженер, який має багаторічний досвід з ремонту і експлуатації автомобілів. Вимоги до транспортного засобу йому називали військові: швидкий, маневровий, ремонтопридатний, максимально низький, висока прохідність.

Читайте також: Міноборони з початку року допустило до експлуатації 900 зразків зброї та військової техніки

Двомісний багі важить трохи більше тонни, при цьому перевозить 500 кг вантажу або тягне причіп вагою до 300 кг. Ємності бака вистачає на 200 км шляху важким бездоріжжям.

На піску «Варан» розвиває швидкість понад 100 км/год. Під час тестувань багі жодного разу не перекинувся.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони допустило до використання імітаційний індивідуальний комплект, призначений для підготовки військових в умовах, максимально наближених до бойових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-