У Нідерландах екоактивісти заблокували шлюзи під час спроби зупинити круїзне судно

У Нідерландах екоактивісти заблокували шлюзи під час спроби зупинити круїзне судно

Відео
Укрінформ
У Нідерландах екоактивісти руху Extinction Rebellion 21 жовтня заблокували шлюзи в місті Еймейден, намагаючись зупинити круїзне судно Virtuosa.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

"Сьогодні вранці активісти Extinction Rebellion знову заблокували шлюзи в Еймейдені, намагаючись зупинити круїзне судно Virtuosa", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні вранці четверо демонстрантів прикували себе ланцюгами до шлюзів. У такий спосіб активісти хотіли привернути увагу до забруднення довкілля круїзними суднами.

Варто зазначити, що цього року екоактивісти Extinction Rebellion вже кілька разів блокувала шлюзи в Еймейдені.

Поліція звільнила тих, хто прикував себе ланцюгами, та вивезла їх та інших протестувальників на поліцейських фургонах. Після цього круїзне судно продовжило шлях до Амстердама.

Паралельно також проходила контрдемонстрація проти дій екоактивістів, у якій взяли участь переважно жителі Еймейдена. Вони почали збиратися ще вночі, щоб вивісити плакати, які вимагають від Extinction Rebellion не втручатися у справи їхнього міста.

Читайте також: У Брюсселі затримали Грету Тунберг через блокування дороги під час екопротесту

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії п’ятьох кліматичних активістів засудили до п'яти років ув'язнення за планування акції протесту, що спричинила затори та заблокувала рух на одній із ключових автомагістралей у Лондоні.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-