США виділять $800 мільйонів на виробництво українських дронів - Зеленський

США виділять $800 мільйонів на виробництво українських дронів - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за оборонний пакет у сумі 400 мільйонів доларів та заявив, що готується окремий пакет на 800 мільйонів доларів на фінансування виробництва українських дронів.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні є нове рішення Сполучених Штатів по підтримці України. Новий оборонний пакет. Обсяг 400 мільйонів доларів. Готується і ще окремий пакет - фінансування на виробництво українських дронів, 800 мільйонів доларів. Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність. І обов’язково це буде», - сказав Зеленський.

Читайте також: Остін сказав, що треба Україні для здобуття переваги на полі бою

Президент наголосив, що Україна потребує рішучості партнерів у реалізації Плану перемоги, особливо на тлі інформації про особливу роль Північної Кореї у підтримці Росії.

«Кожна зустріч із партнерами - це розмова, зокрема, про оборонно-промисловий комплекс. Також сьогодні з міністром оборони США Остіном ми говорили про реалізацію нашого Плану перемоги. Про конкретні кроки, які можуть реалізувати пункти плану. Ми потребуємо рішучості партнерів, особливо на тлі інформації про особливу роль Північної Кореї у підтримці Росії», - сказав Зеленський.

За його словами, «Путін боїться миру і саме тому шукає, як посилити агресію і залучити на фронт тепер і Північну Корею». «Для всього світу це очевидний сигнал, хто хоче тільки війни. І в такій ситуації я вдячний кожному лідеру і кожній державі, які зараз збільшують підтримку Україні, які підтримали і перший інавгураційний Саміт миру, допомагають нам також готувати другий саміт. Готувати його так, щоб він став справді результативним», - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що на першому Саміті миру були присутні понад 100 країн і міжнародних організацій.

«Всі принципи відновлення миру, які ми запропонували, повністю побудовані на статуті ООН, на ключових міжнародних документах. Тоді, у червні, коли 100 учасників зібралися, щоб підтримати мир для України і повну дієвість статуту ООН, і дійсно відчувалося, що держави за столом рівні. Відчувалася справжня повага до норм міжнародного права. І саме таким має стати і другий Саміт миру», - сказав Зеленський.

Читайте також: Далекобійні удари, ППО і підготовка до зими: про що говорили у Києві Зеленський та Остін

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у Києві зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Про виділення попереднього пакета військової допомоги президент США Джо Байден оголосив 16 жовтня. Пакет допомоги Україні у сфері безпеки на суму 425 мільйонів доларів включає засоби ППО, боєприпаси, військову техніку та інші озброєння.

Перший Саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-