Перші військові з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни - ГУР

Перші військові з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни - ГУР

Укрінформ
Перші підрозділи військових із Північної Кореї, які пройшли вишкіл на східних полігонах РФ, уже прибули в зону бойових дій російсько-української війни. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України

"Зокрема, 23 жовтня 2024 року їхня поява зафіксована у Курській області РФ", – зазначили в ГУР. 

Встановлено, що підготовка північнокорейських солдатів відбувається на п’яти військових полігонах, розташованих на сході Росії. Ідеться про такі, як "Барановский" (Уссурійск), "Донгуз" (Улан-Уде), "Екатеринославский" (Катеринославка), 248-й (Князе-Волконське) і 249-й (Сергіївка).

На злагодження військових із Північної Кореї, яких Росія має намір задіяти у війні проти України, виділяють кілька тижнів.

Читайте також: США мають розглянути можливість «прямих військових дій», якщо сили КНДР увійдуть в Україну - конгресмен

Чисельність перекинутих у Росію північнокорейських військових, за оцінками ГУР, на сьогодні становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Відповідальним за контроль вишколу й адаптації військ КНДР Москва призначила заступника міністра оборони Росії Юнус-Бека Євкурова.

Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом і взуттям, а також засобами гігієни. Зокрема, кожному з них, згідно з установленими нормами, Москва щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу й 300 грамів мила.

"У Кремлі покладають неабиякі надії на північнокорейський компонент у війні проти України та глобальному протистоянні із Заходом", – зауважили в ГУР.

Читайте також: Сеул відреагує на появу в Україні військових КНДР - президент Південної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня керівник Пентагону Ллойд Остін вперше офіційно підтвердив, що північнокорейські військові прибули до Росії. За його словами, наразі достеменно невідомо, чим солдати з КНДР там займаються.

Національна служба розвідки Південної Кореї раніше заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки Росії у війні проти України.

Фото: KCNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-