За роки окупації Криму зафіксовано 49 викрадень людей - Джемілєв

За роки окупації Криму зафіксовано 49 викрадень людей - Джемілєв

Укрінформ
За роки російської окупації Криму на півострові зафіксовано 49 випадків викрадень людей, знайдено 6 трупів з ознаками катувань, ще 16 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на слуханнях у Європарламенті "Чотири роки окупації. Шляхи підтримки Криму та кримських татар", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Одним із найбільш гнітючих злочинів окупаційного режиму, що власне, його й відрізняє від злочинів радянського режиму, є викрадання й убивства людей. На сьогодні нами зафіксовано 49 таких випадків, за результатами яких було знайдено шість трупів з ознаками катувань. Шістнадцять людей ще вважаються зниклими безвісти. За усіма ознаками, їх також вже немає у живих", - звернувся Джемілєв до європарламентаріїв.

Він наголосив, що навіть за "найбільш похмурого сталінського режиму була щонайменше процедура убивства", на відміну від того, що чинить нинішній російський режим у Криму.

У свою чергу, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров зазначив, що кримські татари залишаються потужною політичною силою, 90-95% яких не визнають протиправну окупацію Криму та не вважають територію півострова російською.

Один із організаторів слухань депутат Європарламенту від Чехії Яромир Штетіна наголосив, що міжнародне співтовариство повинне протистояти російській пропаганді, коли йдеться про брехливу позицію Кремля відносно ситуації у Криму та захисту прав кримськотатарського народу.

Читайте також: Джемілєв вважає, що “кремлівський список” допоможе повернути Крим

Депутат від Німеччини Ребекка Гармс заявила, що Європарламент зробить політичні висновки за результатами заслуховування доповіді про ситуацію та порушення прав людини у Криму.

"Ми закликаємо міжнародні інституції, зокрема Євросоюз, діяти так само активно, як ми", - наголосила німецький політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-