Полозов нагадав ОБСЄ про кримських татар у катівнях окупантів

Полозов нагадав ОБСЄ про кримських татар у катівнях окупантів

Укрінформ
Російський адвокат і правозахисник Микола Полозов, який захищає у судах РФ українських політв'язнів та кримських татар, закликав ОБСЄ більше уваги приділити утискам Росією прав кримських татар на окупованому півострові.

Про це він заявив під час виступу в рамках щорічної наради ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав - учасниць у людському вимірі у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я хотів би загострити увагу на тому, що кримські татари упродовж останніх чотирьох з половиною років перебувають у дуже складній ситуації: у катівні за сфабрикованими кримінальними справами перебувають десятки людей, за адміністративними справами переслідуються сотні людей, заборонена будь-яка політична та соціальна активність кримських татар, що не вкладається в логіку російської влади чи проводиться не з їх дозволу. У зв'язку з цим я рекомендував би більш уважно загострити увагу на проблематиці кримських татар і при розв'язанні питань щодо національних меншин безумовно мати це на увазі”,- наголосив Полозов.

Читайте також: Італія не дозволила внести "депутатку" з Криму до санкційного списку — ЗМІ

Він нагадав про непросту історію взаємовідносин між кримськими татарами та Росією ще з часів першої окупації півострова Російською імперією в 1866 році, зокрема депортацію кримських татар сталінським режимом в 1944 році і мирну боротьбу за право повернутися на свою Батьківщину.

“На жаль, не довго їм довелося мирно жити в себе вдома, Росія тепер вже у вигляді кремлівського режиму знову вривається вранці з обшуками в їхні домівки, знову викрадає їхніх дітей”,- констатував адвокат.

Він наголосив, що російська влада дотримується політики расової дискримінації щодо кримських татар, забороняє їм мати власні представницькі органи, наприклад Меджліс кримськотатарського народу, який був визнаний в Росії екстремістською організацією, а рішення міжнародного суду ООН, який зобов'язав Росію відновити діяльність Меджлісу Російська Федерація грубо ігнорує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-