Климент вважає, що йому не дадуть спокійно працювати у Кримській єпархії

Климент вважає, що йому не дадуть спокійно працювати у Кримській єпархії

Укрінформ
Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, якого напередодні за надуманими підставами затримували російські силовики, вважає, що провокації проти нього не припиняться.

Про це він заявив виданню "Крим. Реалії".

"Небезпека мого переслідування зберігається. Я не в силах передбачити, що вони придумають надалі, аби знищити мене як архієрея Кримської єпархії в Криму. Якщо ми подивимося на справи українських політв’язнів, то побачимо, що спершу у багатьох цих справах з’являється адміністративний протокол. За окремими справами, наприклад, у Андрія Захтея і Євгена Панова, навіть аналогічний тому, який мали оформити на мене – нецензурна лексика в публічному місці", - зазначив архієрей.

Він вважає події 3 березня, коли його затримали перед посадкою на автобус до Ростова-на-Дону, де він збирався відвідати політв’язня Павла Гриба, спробою завадити йому у справі підтримки ув'язнених, а також також очорнити його ім’я.

Читайте також: Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу - адвокат

«Мета – очорнити моє ім’я. Мовляв, подивіться, хто їздить до українців у в’язниці: злодій, який краде сам у себе, і церковник, який ходить вулицями і матюкається на людей. Зараз адміністративна справа, яка висить наді мною, не закрита. Є заява про те, що я нецензурно висловлювався на ринку, цього свідка приводили до відділку поліції, він звичайний безпритульний. Ми всі сміялися, коли він вийшов із відділку поліції і почав матюкатися», – розповів архієпископ Климент.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 3 березня, архієпископ Климент сів у автобус до Ростова-на-Дону, де збирався взяти участь у судовому засіданні щодо Павла Гриба, а наступного дня, у вівторок, відвідати політв’язня у СІЗО та сповідати і причастити його. За 15 хвилин до виїзду Климента затримав наряд поліції. У Центральному райвідділі поліції Сімферополя його спочатку звинуватили у крадіжці церковного майна - за анонімною заявою "прихожанина". Потім перевели до Київського райвідділу, де висунули нове звинувачення - у образі честі та гідності поліцейських: свідок, нібито, показав, що архієпископ начебто нецензурно висловлювався при затриманні. Священика протримали в поліції понад дев'ять годин. Завдяки широкому розголосу та підтримці адвокатів Еміля Курбедінова, Миколи Полозова та інших архієрея відпустили без складання протоколу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-