Радіо “Промінь” мовитиме на Крим

Радіо “Промінь” мовитиме на Крим

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала "Радіо «Промінь»" (ПАТ “НСТУ”) дозвіл на тимчасове мовлення у селі Чонгар Херсонської області, завдяки чому ліцензіат зможе транслюватись і в напрямку тимчасово окупованого Криму.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Програми “Суспільного” виходитимуть на частоті 102,6 МГц й охоплюватимуть село Чонгар, Генічеський район Херсонської області, а також місто Джанкой і Джанкойський район АР Крим.

Строк дії дозволу на тимчасове мовлення становить 1 рік.

У Чонгарі НСТУ має ліцензію на мовлення програми «Українське радіо» на частоті 100,7 МГц.

Як повідомляв Укрінформ, на виконання рішення міжвідомчої Комісії при Міністерстві інформаційної політики України в 2017 році компанія "Телемережі України" побудувала 150-метрову щоглу в Чонгарі Херсонської області. На сьогодні з Чонгарської вежі здійснюють мовлення в Генічеському районі Херсонської області і в напрямку тимчасово окупованого Криму 20 українських телеканалів і радіостанцій.

Читайте також: Нацрада переоформила ліцензію “Армія FM” у Києві

Нацрада вже видала тимчасові дозволи і ліцензії для здійснення мовлення з Чаплинки 7-ми радіостанціям, 30-ти телеканалам в цифровому стандарті DVB-T2 та 4-м телеканалам, що мовлять в аналогу. Сигнал українських телеканалів і радіостанцій поширюватиметься на територію Чаплинського, Каланчацького районів Херсонщини і Красноперекопського району АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-