Постпред Британії при ООН: Треба тримати Крим у фокусі уваги

Постпред Британії при ООН: Треба тримати Крим у фокусі уваги

Укрінформ
Велика Британія підтримує міжнародні зусилля з деокупації Криму.

Про це заявила постійний представник Великої Британії при ООН Барбара Вудворд на віртуальному засіданні Ради Безпеки ООН високого рівня за формулою «Арріа», передає кореспондент Укрінформу.

«Я хочу підкреслити, що Велика Британія підтримує міжнародну Кримську платформу, яка об’єднує міжнародне співтовариство на підтримку повернення Криму Україні. Ми повинні відповідати рішуче і твердо… Крим треба тримати у фокусі нашої уваги. Крим – це Україна», - заявила Вудворд.

Вона наголосила, що Сполучене Королівство засуджує агресію Росії проти України і висловлює неухильну підтримку суверенітету і територіальної цілісності держави.

Читайте також: Польща назвала перпективу Кримської платформи

«Ми не визнаємо незаконну анексію Криму Росією», - додала посол.

Вудворд заявила про масштабні порушення прав людини на території окупованого Криму і закликала російську сторону допустити на територію півострова міжнародну моніторингову місію, як це визначено у резолюції Генеральної асамблеї ООН.

«Ми закликаємо Росію негайно звільнити усіх протиправно утримуваних політичних в'язнів», - заявила британський постпред.

Як повідомлялося, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-