Зеленський: Кінцева мета Кримської платформи - деокупація півострова

Зеленський: Кінцева мета Кримської платформи - деокупація півострова

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна має міцну підтримку міжнародної спільноти, а Кримська платформа стартувала успішно.

Її кінцева мета - деокупація півострова, заявив глава держави під час підходу до ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша Україна має міцну підтримку міжнародної спільноти. Попри всі складнощі і виклики Кримська платформа, я вважаю, дуже успішно стартувала. Її кінцевою метою є деокупація суверенної української території - Кримського півострова", - підкреслив Зеленський.

За його словами, ініціатива Кримської платформи повернула Крим у міжнародний порядок денний, і це питання сьогодні є пріоритетним для наших партнерів, для міжнародної спільноти.

Читайте також: Не дозволимо перетворити Крим на «сліпу пляму» на мапі - міністр економіки ФРН

Глава держави зауважив, що наразі до Кримської платформи приєдналися представники понад 40 країн, у кожній країні буде визначено відповідального високопосадовця для подальшої співпраці із новоствореним офісом Кримської платформи.

Президент відзначив, що результатом нинішнього саміту стало ухвалення усіма учасниками декларації Кримської платформи.

"Вона (декларація - ред.) чітко фіксує, якщо коротко, невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією, зобов'язання розглянути додаткові політичні, дипломатичні, обмежувальні санкції відносно Росії у разі подальшої агресії, об'єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи задля зміцнення безпеки, стабільності в Чорноморському регіоні", - пояснив Зеленський.

Читайте також: Саміт Кримської платформи відкриває нову сторінку на шляху до деокупації Криму – Чавушоглу

Крім того, він наголосив, що в декларації зазначається, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права Росія має негайно припинити порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, забезпечити безперешкодно доступ до Криму для міжнародних гуманітарних та правозахисних організацій.

"Думав, як описати цей саміт і ухвалену декларацію максимально коротко і максимально влучно. Гадаю, достатньо чотирьох слів: питання Криму не закрито. Або навіть трьох: Крим - це Україна!", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувається установчий саміт в межах ініціативи Президента України з деокупації Криму "Кримська платформа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-