Перевезення нелегалів до країн ЄС: перед судом постане вербувальник українських моряків

Перевезення нелегалів до країн ЄС: перед судом постане вербувальник українських моряків

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо учасника злочинної організації, яка вербувала українських моряків для перевезення нелегальних мігрантів із країн Південно-Західної Азії до Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, до злочинної організації входили 6 громадян України, які діяли спільно з іншими учасниками, які перебували в Туреччині. Починаючи із 2018 року вони підшукували та вербували моряків, які опинились у скрутному матеріальному становищі, з метою втягнення у злочинну діяльність. Для цього в Інтернеті розміщувалися оголошення про найм моряків нібито для перевезення туристів по Середземному морю. Морякам допомагали виготовити документи, які надавали право здійснювати управління морськими суднами, а також давали право для виїзду за кордон. Із ними проводили навчання, після чого направляли до Туреччини, у тому числі через тимчасово окуповану територію АР Крим. У подальшому після прибуття моряків до Туреччини їх примушували здійснювати перевезення нелегальних мігрантів морським шляхом, з країн Близького Сходу до країн ЄС, користуючись уразливим станом та погрожуючи позбавленням можливості повернутись до України.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації) та ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми), за що передбачено до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Схема з нелегалами до ЄС: вербувальникам українських моряків оголосили ще дві підозри

Як повідомляв Укрінформ, у червні прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, що вербувала українців для перевезення нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-