Активісти Стратегії-18 провели під Петербургом акцію на підтримку арештованих кримських татар

Активісти Стратегії-18 провели під Петербургом акцію на підтримку арештованих кримських татар

Фото
Укрінформ
У місті Всеволожську, під Санкт-Петербургом, активісти громадської групи «Стратегія-18» провели в середу пікетування на підтримку кримських татар, затриманих у новій справі про підрив газопроводу.

Про це повідомив у Фейсбуці один з активістів Влад Шипіцин, передає Укрінформ.

«8 вересня 2021 року прихильники Мирного Опору СПб після судового засідання, пов'язаного зі Стратегією-18 18.08.2021, провели у Всеволожську одиночні пікетування на підтримку кримських татар, заарештованих у новій сфабрикованій справі про «диверсію з підриву газопроводу», - написав Шипіцин.

Читайте також: Чубаров закликав західні країни не зустрічатися з Путіним

Як повідомляв Укрінформ, під час акції на підтримку кримських татар 18 серпня на активістів «Стратегії-18» було вчинено напад. Чоловік заявив, що не згоден з політичним змістом плакату і темою акції, погрожував активістам і вимагав від них розійтися, а потім розпилив в обличчя чотирьом активістам перцевий газ з балончика. Після цього він звернувся в поліцію з усною заявою про нібито протиправний мітинг, який він намагався припинити.

Нападника і шістьох учасників акції затримав наряд, який прибув, і відвіз до 128-го відділку поліції в м. Всеволожськ Ленінградської області, де у учасників акції відмовлялися прийняти заяву на нападника.

Читайте також: Справа Нарімана Джелялова. Розповідь незаконно ув'язненого

Активісти Санкт-Петербурга більше ніж чотири роки тому об'єдналися на безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» в пам'ять про день депортації кримських татар, 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-