Адвокат Ахтемова подав клопотання про його новий допит

Адвокат Ахтемова подав клопотання про його новий допит

Укрінформ
В окупованому Криму до заарештованого за нібито диверсію на газопроводі Азіза Ахтемова допустили адвоката за угодою, який заявив клопотання про додатковий допит свого підзахисного, що обмовив себе під тортурами.

Про це з посиланням на адвоката Ісляма Веліляєва в Фейсбуці повідомила активістка Ельмаз Киримли, передає Укрінформ.

«Ми заявили клопотання про додатковий допит. Ми зазначили, що в зв'язку з тим, що були ухвалені щодо Азіза недозволені заходи, тортури електрострумом, всі показання, який він дав у присутності захисника за призначенням, ми просили визнати неприпустимими», - повідомив Веліляєв.

За словами адвоката, Ахтемов пояснив йому, що стосовно нього застосовувалися заходи фізичного та психологічного тиску, які в подальшому стали підставою для свідчень, записаних на відео і опублікованих ФСБ.

Читайте також: В окупованому Криму до Асана Ахтемова допустили незалежного адвоката

Адвокат також взяв участь в очній ставці з перевізником, який допитувався у «справі» як свідок і більше двох діб також утримувався в слідчому управлінні ФСБ.

«Мені стало відомо, що даний свідок дав свідчення про те, що він возив мого підзахисного до Херсону на надання документів для закордонного паспорту», - повідомив Веліляєв, уточнивши, що під час очної ставки його підзахисний відмовився від даних показань.

Наразі, зазначив адвокат, його підзахисний упродовж двох діб щодня доставляється до слідчого управління ФСБ, незважаючи на те, що раніше зі слідчим Р.В. Шестюковим було погоджено, що стосовно Азіза Ахтемова на цьому тижні жодних слідчих дій не проводитиметься.

Як заявив адвокат, він буде домагатися справедливості і правди щодо його підзахисного.

«А правда полягає в тому, що мій підзахисний не брав участі в тому, в чому його звинувачують», - резюмував Веліляєв.

Читайте також: Незалежних адвокатів знову не допустили до братів Ахтемових у Криму

13 вересня, на 10-й день затримання, до брата Азіза - Асана Ахтемова, заарештованого за підозрою нібито в диверсії на газопроводі, допустили адвоката за угодою Айдера Азаматова. Раніше за участю адвокатів за призначенням Олександра Полянського та Олега Глушка Азіз і Асан Ахтемови під час катувань дали свідчення, в яких повідомляли, що нібито, перебуваючи в Херсоні, отримали вибухівку для організації диверсії на газопроводі в Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

Читайте також: Чубаров назвав імена «адвокатів», за участю яких катували братів Ахтемових у Криму

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеїнов отримали 14 і 15 діб «адміністративного арешту» відповідно.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Фото: Ельмаз Киримли, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-