Справа Бурханової: адвокати апелюють до регламенту ЄСПЛ

Справа Бурханової: адвокати апелюють до регламенту ЄСПЛ

Укрінформ
У Криму захист Сохіби Бурханової, яка перебуває в центрі тимчасового утримання іноземних громадян, продовжує домагатися скасування рішення про видворення її до Узбекистану.

Про це у Фейсбуку повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Адвокат Едем Семедляєв передав заяву в Совєтський районний «суд» Криму з вимогою випустити Сохібу Бурханову, яка перебуває в центрі тимчасового утримання іноземних громадян (ЦТУІГ) з 12 травня», - йдеться в повідомленні.

За даними «Кримської солідарності», адвокат наполягає на припиненні виконання постанови Совєтського районного «суду» про видворення Сохіби Бурханової до Узбекистану, посилаючись на постанову Конституційного суду РФ і правило №39 Регламенту ЄСПЛ. Він указує, що в разі видворення жінки до Узбекистану її життю може загрожувати небезпека.

Таким чином, вважає адвокат, щодо Бурханової не може бути застосоване ухвалене «судом» рішення про видворення її до Узбекистану з ЦТУІГ, де вона перебуває вже більше чотирьох місяців без можливості його покинути.

Читайте також: Слідчий погрожував Сохібі Бурхановій, що вона більше не побачить своїх дітей – адвокат

Як пояснює «Кримська солідарність», Семедляєв звернувся до «суду» із заявою про перевірку законності подальшого утримання його підопічної в ЦТУІГ на підставі того, що виявлені обставини, які перешкоджають її видворенню.

Як повідомлялося, 11 травня 2021 року в Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму в ході обшуку російські силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, який нібито «чинив збройний опір». Родичам тіло вбитого не видали дотепер.

Читайте також: «Суд» у Криму знову відмовився видати тіло убитого силовиками Рахімова

Після вбивства Набі Рахімова Совєтський районний «суд» призначив його вдові Сохібі Бурхановій штраф у розмірі 2 тис. рублів (близько 750 грн) і прийняв рішення про адміністративне видворення. Їй закидають статтю 18.8 КоАП РФ (порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування в Російській Федерації).

Бурханову продовжують утримувати в ЦТУІГ в с. Новоукраїнське Краснодарського краю (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-