У Криму окупанти й далі виписують штрафи за «незаконне місіонерство»

У Криму окупанти й далі виписують штрафи за «незаконне місіонерство»

Укрінформ
В окупованому Криму "влада" продовжує переслідувати вірян за так звану незаконну місіонерську діяльність - тільки у вересні "суди" винесли за цією статтею два рішення про штрафи.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Кримська правозахисна група зафіксувала у вересні два нові адміністративні провадження за ст. 5.26 КоАП РФ ("Незаконне місіонерська діяльність"), за якими "суди" Криму винесли рішення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Засудженого в Криму у «справі Свідків Єгови» етапували в російську колонію

Так, два нові штрафі за "місіонерську діяльність" винесли щодо "Церкви Християн Віри Євангельської" п'ятидесятників "Нове Життя" і стосовно керівника "Християн Віри Євангельської міста Ялти" Едгара Бабаяна. Обидва штрафі - на 30 тисяч рублів (близько 11 тисяч грн).

Загалом на кінець вересня правозахисники зафіксували в Криму 132 адміністративні провадження за ст. 5.26 КоАП РФ, які передані в "суди" Криму. Загальна сума штрафів за ними становить 1 803 500 рублів (659 435 грн).

Читайте також: У Денісової розповіли іноземним парламентаріям про репресії окупантів щодо ПЦУ у Криму

Кримська правозахисна група нагадала, що такі дії окупаційної влади Криму є порушенням як Женевської конвенції (IV), так і Європейської конвенції з прав людини, а саме ст. 9 (Свобода думки, совісті та релігії).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-