РФ не зупиниться, поки не доб'ється від Білорусі визнання Криму «російським» – Чубаров

РФ не зупиниться, поки не доб'ється від Білорусі визнання Криму «російським» – Чубаров

Укрінформ
Кремль тепер не зупиниться, доки не доб'ється від Білорусі офіційного визнання Криму «російською» територією.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Очевидно, що Кремль тепер не зупиниться, допоки не доб'ється від Лукашенка, чия влада над білоруським народом тримається лише завдяки підтримці Москви, офіційного визнання Білоруссю окупованого Криму «російською» територією», - написав Чубаров.

На його думку, Лукашенко, «який все більше нагадує загнаного в пастку звіра», не може не розуміти, що після визнання формально незалежною Білоруссю "російського" статусу Криму вже ніщо не стримуватиме Росію від остаточного поглинання нею Білорусі.

Отже, вважає політик, на користь Лукашенка якомога довше тягнути з оформленням офіційного визнання Республікою Білорусь Криму як «російської» території.

«Інша річ, чи дозволить йому Москва», - зауважив Чубаров.

«Проте будь-який розвиток подій, що описуються нами, свідчить лише про одне: російська агресія як у відношенні України, так і у відношенні міжнародного співтовариства, набуває все більш витончено-цинічного характеру і зупинити її можливо лише найрадикальнішими заходами», - підсумував голова Меджлісу.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що сьогодні окупований Крим «є російською територією».

У МЗС України попередили Білорусь, що зміна підходу Білорусі задля де-юре визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до непоправних наслідків для українсько-білоруських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-