Росія заявляє, що виводить з Криму війська, задіяні в «навчаннях»

Росія заявляє, що виводить з Криму війська, задіяні в «навчаннях»

Укрінформ
Російське Міністерство оборони повідомило про повернення з навчань у тимчасово окупованому Криму підрозділів Південного військового округу.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує пресслужба військового відомства.

«Підрозділи Південного військового округу (ПВО), які завершили участь у тактичних навчаннях на полігонах Кримського півострова, здійснюють марші до пунктів постійної дислокації залізничним транспортом», – йдеться у повідомленні.

Там наголосили, що особовий склад підрозділу здійснив завантаження бронетехніки на гусеничному рушії – танків, бойових машин піхоти та самохідних артилерійських установок – на залізничні платформи на станціях навантаження. Заявлено, що ешелон уже перетнув Кримський міст. «Військовими ешелонами бойову техніку та військовослужбовців доправлять до пунктів постійної дислокації військових частин», – повідомили військові.

Окремо повідомляється, що підрозділи матеріально-технічного забезпечення ПВО після завершення заходів бойової підготовки у складі автоколони розпочали марш на штатній техніці до пунктів постійної дислокації, що розташовані на відстані понад 500 км. Шлях колони також пролягає через Кримський міст.

Читайте також: Скупчення російських військ не можна пояснити технічними аспектами - США в ОБСЄ

Як повідомлялося, Росія накопичує свої військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум із вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції» кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового і військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-