У Криму затримали двох кримськотатарських активістів

У Криму затримали двох кримськотатарських активістів

Укрінформ
В окупованому Криму у двох кримськотатарських активістів - Еміля Емірова та Насрулли Сейдалієва - пройшли обшуки, після чого їх затримали.

Про це повідомив у Фейсбуці голова правління ГО "Кримськотатарський ресурсний центр" Ескендер Барієв, передає Укрінформ.

"Сьогодні на півострові пройшли два обшуки та затримання активістів кримськотатарського національного руху", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Барієва в м. Бахчисараї затримали Еміля Емірова, якого, за словами його дружини, звинуватили у «державній зраді та зв'язках із українськими агентами». Чоловік працював заступником начальника акціонерного товариства "Кримтелеком".

Другим затриманим виявився 62-річний мешканець Новоолексіївки - кримський татарин Насрулла Сейдалієв, якого звинуватили в участі у «незаконному» у РФ формуванні - батальйоні ім. Номана Челебіджіхана. Сейдалієва затримали у Сімферополі за обинуваченням у частині 2 статті 208 КК РФ («Участь у незаконному збройному формуванні»).

Як повідомляв Укрінформ, 25 кримськотатарських громадських активістів обвинувачуються в причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною, але діє без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Фото: Eskender Bariiev/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-