Україна закликає не допустити викоритання дітей з «юнармії» Криму у розв’язаній рф війні

Україна закликає не допустити викоритання дітей з «юнармії» Криму у розв’язаній рф війні

Укрінформ
Представництво Президента в Автономній Республіці Крим звернулося до громадян України в тимчасово окупованому Криму із закликом про неприпустимість участі дітей, які були залучені у формуванні "юнармія", у воєнних діях проти України.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Фейсбук Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

“Закликаємо громадян України в тимчасово окупованому Криму, особливо батьків підлітків, які були залучені до "юнармії", не допустити їх участі у розв'язаних росією воєнних діях на території України”, - йдеться в зверненні.

Зазначається, що участь дітей у війні, у тому числі їх можливе залучення до бойових дій, несуть реальну загрозу їх життю і здоров’ю.

“Російська армія зазнає величезних втрат і зовсім не зважають на життя людей. Для неї ці життя є розхідним матеріалом. Зробіть усе, аби зберегти власних дітей та не дозволити посадовцям з кремля відправити їх на смерть”, - наголосили у Представництві Президента в АРК.

Тут нагадали, що Україна неодноразово наголошувала на тому, що залучення дітей до мілітарних рухів є порушенням міжнародного гуманітарного права, а прокуратура АР Крим та м. Севастополя розслідує кримінальні провадження за відповідними фактами, зокрема, докази причетності вищого політичного керівництва держави-окупанта до пропаганди військової служби серед дітей на півострові.

Як вважають в представництві, "юнармія" може виявитись не просто медійно-пропагандистською історією, не просто інструментом для промивання мізків кримським дітям та фотографуванням малюків у військовій формі для кампанії “побєдобєсія”.

“Дітей, які були за роки окупації Криму залучені до руху "юнармія", можуть кинути на цілком реальне, а не пропагандистське, поле бою”, - йдетьсяу зверненні.

Зокрема, до війни може бути залучено близько 1800 дітей у віці 17-18 років з тимчасово окупованого Кримського півострова, які входять до руху “юнармія”.

Через брак живої сили для поповнення лав армії керівництво кремля розглядає можливість залучення до бойових дій неповнолітніх громадян.

Відповідний наказ "Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху "Юнармія" до проведення спеціальної операції на території України", підписаний міністром оборони рф сергієм шойгу.

У наказі йдеться про підготовку звітності потенційного людського резерву у віці 17-18 років для залучення до бойових дій у складі окупаційної армії.

"Юнармія" - російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони рф. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з 8 років.

За даними українських розвідників, аналогічні дії проводилися військовим керівництвом нацистської армії під час Другої світової війни. З 1943 року учні старших класів в підрозділах "Гітлер’югенду" залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах. А з вересня 1944 по січень 1945 року на службу в гітлерівську армію було залучено 150 000 неповнолітніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-