«Суд» в окупованому Криму залишив у силі штраф за антивоєнну табличку біля пам'ятника Шевченку

«Суд» в окупованому Криму залишив у силі штраф за антивоєнну табличку біля пам'ятника Шевченку

Укрінформ
Так званий "Верховний суд Криму" залишив у силі ухвалу про адміністративне правопорушення щодо мешканки Сімферополя, яка разом із квітами залишила біля пам'ятника Шевченку картонну табличку з написом “Нет войне”.

Про це повідомляє правозахисний сайт "Кримський процес", повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що “суддя Сергій Яковлєв цікавився, навіщо жінка клала квіти до пам'ятника і чи при цьому вона залишала табличку з написом “Нет войне”.

“Суд” відмовив у задоволенні апеляційної скарги на рішення про адміністративне правопорушення та штраф жительці Сімферополя. Захист планує оскаржити рішення у касаційній інстанції.

Як повідомлялося, 9 березня "суддя" Центрального районного "суду" м. Сімферополя Віктор Можелянський визнав жінку винною за статтею 20.3.3 КпАП рф (дискредитація дій збройних сил росії) та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 30 тисяч рублів (10 тис грн ).

З 4 березня у росії відповідно до внесених до законодавства змін передбачено адміністративне та кримінальне покарання за так звані "фейки проти російської армії", зокрема, використання слова "війна" замість "спеціальна операція".

Фото: crimean-process.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-