Деокупація Криму не буде завтра, але до неї треба готуватися - Ташева

Деокупація Криму не буде завтра, але до неї треба готуватися - Ташева

Укрінформ
Громадянам у Криму варто готуватися до деокупації півострова, не панікувати і пам’ятати, що Україна дбає про кожного свого громадянина.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не говоримо, що деокупація буде завтра. Однак це буде, і до цього потрібно готуватися - як фізично, так і морально», - зазначила Ташева.

Вона підкреслила, що громадянам слід бути якнайдалі від військових об’єктів, та нагадала про розроблені рекомендації на випадок деокупації та можливих воєнних дій.

«Наприклад, у випадку вибухів необхідно перебувати в укритті чи застосовувати правило двох стін. Варто підготувати речі першої потреби, знайти українські документи та зробити всі можливі копії, бажано також вивантажити їх у хмарне сховище. Зарядити ліхтарики, забезпечити достатню кількість питної води та пального. Якщо маєте автівку, заправте її», - зазначила Ташева.

Читайте також: Для деокупації Криму потрібні нові оперативні угруповання та підтримка партнерів - Генштаб ЗСУ

Крім того, за її словами, потрібно забезпечити вільний доступ до укриття та подбати про зв'язок із рідними на випадок відсутності мобільного покриття.

Водночас постпред Президента наголосила, що не слід користуватися евакуацією від окупантів, аби не стати щитом для російських військових.

«Виїзд з окупованого півострова через територію росії на територію третіх країн не буде адміністративним правопорушенням і не буде тягти за собою відповідальності, оскільки це дія, яка була вчинена в умовах крайньої необхідності», - зазначила вона.

Читайте також: У Зеленського підготували рекомендації для кримчан щодо дій під час деокупації

Ташева також підкреслила, що слід діяти злагоджено, зберігати спокій, думати про власну безпеку і пам’ятати, що Україна поряд і турбується про кожного свого громадянина.

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк закликав жителів тимчасово захоплених територій, а також окупованого росією Криму стежити за оголошеннями органів влади стосовно дотримання рекомендацій під час заходів з деокупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-