Кравчук назвала головні напрямки у реінтеграції Криму

Кравчук назвала головні напрямки у реінтеграції Криму

Укрінформ
Після повернення Криму до складу України на півострів чекають законодавчі, інформаційні та культурні зміни.

Про це заявила заступниця голови фракції партії "Слуга народу" у ВР Євгенія Кравчук на панельній дискусії в межах першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, що проходить у Загребі (Хорватія), повідомляє Укрінформ.

«Я впевнена, що ми реалізуємо проєкт, який ми запланували у 2020 році – програма обміну школярів. Ми маємо робити ставку на молодь, яка менше піддається впливу телепропаганди. Буде великий пакет законопроєктів, які стосуються корінних народів Криму, заміни документів, отриманих під час окупації, реєстрацію втраченого або зруйнованого майна. Обов’язково це перехідне правосуддя має враховувати і гендерні аспекти, зокрема для захисту постраждалих від насильства жінок. Також точно треба буде зробити інформаційну детоксикацію, реінтеграцію Криму в нормальний український медіапростір», - заявила Кравчук.

Читайте також: Права людини у Криму: ситуація значно погіршилася за останні 8 місяців - правозахисниця

За її словами, після деокупації Крим необхідно відкрити для туристів та кінематографістів з усього світу, ще одне болюче питання – збереження культурної та екологічної спадщини.

«У Криму має відбуватися культурний розвиток. І мова також іде про екологічний аспект. У Криму прямо в парках та заповідниках розташовані військові бази. З чим ми ще будемо стикатись під час реінтеграції – з тим, що росіяни покрадуть музейні експонати. І однозначно треба ставити питання щодо санкцій проти Ермітажу, проти російської академії наук, які організовують розкопки. Зараз 1 мільйон 200 тисяч експонатів у Криму в музеях. Вони вже починають говорити про евакуацію. Таке було під час Другої Світової війни, коли просто крали матеріали культурної спадщини. Тому ми вкотре звертаємося до ЮНЕСКО, що росія не може бути ні в членах, ні тим більше в керівних органах», - наголосила вона.

Читайте також: У москві усвідомлюють, що рано чи пізно залишать Крим — Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі відбувається перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії. 24 жовтня відбудеться спеціальна дискусійна програма у межах першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, а 25 жовтня – безпосередньо саміт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-