Резолюція Генасамблеї ООН підтверджує підтримку України – прокуратура АРК

Резолюція Генасамблеї ООН підтверджує підтримку України – прокуратура АРК

Укрінформ
Резолюція Генасамблеї ООН щодо прав людини у тимчасово окупованому Криму підтверджує єдність та підтримку України з боку цивілізованого співтовариства.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополь у Телеграмі.

«Сьогодні світ вкотре підтвердив прихильність у питаннях суверенітету, політичної незалежності, єдності та територіальної цілісності нашої держави. Силове захоплення Криму незаконне, а отже півострів і решта захоплених Росією територій мають бути повернуті Україні», - зауважили у прокуратурі.

Зазначається, що цьогоріч прокуратура автономії доєдналась до розробки резолюції Генасамблеї ООН щодо прав людини у тимчасово окупованому Криму, оскільки усі факти порушень прав людини зафіксовані у відповідних кримінальних провадженнях. Йдеться про незаконні затримання, арешти та засудження на півострові.

Як акцентують у прокуратурі, документ доповнений новими прізвищами - Богдана Зізи, Енвера Кроша, Еміра-Усеїна Куку, Галини Довгополої, Сервера Мустафаєва, Владислава Єсипенка, Нарімана Джеляла, Ірини Данилович та багатьох інших, кого російська «правоохоронна та судова» система незаконно затримала чи ув’язнила.

Керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний зауважив, що росія активно мілітаризує та асимілює молодь в Криму, здійснюючи «військово-патріотичне» виховання дітей, починаючи з дошкільного віку.

«За час окупації на тотальній пропаганді ідей «руского міра» на півострові виросло ціле покоління дітей. У цьому міжнародному документі також засуджено тиск на релігійні меншини. Російські окупанти переслідують прихильників Православної церкви України та мусульманських організацій. Також зафіксовані факти знищення та розграбування культурної й природної спадщини, проводяться незаконні археологічні розкопки», - наголосив Поночовний.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна» з урахуванням умов, що склалися з початком широкомасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-