Крим завжди буде Україною - Трюдо

Крим завжди буде Україною - Трюдо

Укрінформ
Канада завжди вважала Крим частиною Україною і продовжить підтримувати українців у боротьбі за відновлення територіальної цілісності держави.

Про це з нагоди Дня спротиву російській окупації Криму заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У День спротиву Канада підтверджує свою відданість українцям та принципам, за які вони борються: демократії, справедливості та свободі. Ми й надалі використовуватимемо усі наявні механізми для підтримки України - скільки знадобиться. На тлі боротьби українців за землю, яка їм по праву належить, ми підтверджуємо, що Крим є та завжди буде Україною”, - сказав Трюдо.

Він нагадав, що від початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні різноманітної підтримки на суму понад 5 млрд дол., у тому числі більш як 1 млрд оборонної допомоги.

Читайте також: Трюдо приєднався до маршу-вшанування роковин війни в Україні

Нагадаємо. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі людей різних національностей, аби чинити спротив російській окупації та заявити світові про цілісність України. Наступного дня до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-