Через просування ЗСУ нервують російські командири і колаборанти у Криму - Гуменюк

Через просування ЗСУ нервують російські командири і колаборанти у Криму - Гуменюк

Укрінформ
Через просування українських Сил оборони останнім часом відчутне нервування військового командування РФ і колаборантів у Криму.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ми бачимо у Криму нервування командування військ РФ, які там розташовані, ми бачимо нервування колаборантів. Вони розуміють, що рух Сил оборони їм зупинити не вдасться. Вони розуміють, що просування наших військ є невідворотним на Запорізькому напрямку і загалом на напрямках південного регіону", - зазначила Гуменюк.

Саме тому, за її словами, ворог спрямовує зараз максимально цивільне населення на об'їзні шляхи тимчасово окупованих регіонів Запорізької, Донецької та Херсонської областей для того, щоб військові колони, які теж змушені будуть іти цими шляхами, були промежовані цивільними автівками. "Це улюблена тактика росіян - ховатися на мирними мешканцями", - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, 17 липня близько четвертої ранку "впав" проліт Кримського мосту. Раніше жителі тимчасово окупованого українського півострова скаржилися на вибухи в ніч проти 17 липня.

Читайте також: Гуменюк вважає, що обстріл росіянами Одеси пов'язаний із «зерновою угодою»

Після підриву Кримського мосту з кожною годиною зростають затори на в'їзд і виїзд з окупованого Криму.

За словами військового аналітика Олексія Гетьмана, Збройні сили України, отримавши французькі далекобійні ракети SCALP, візьмуть під повний вогневий контроль окупований Росією Крим, а також Керченський міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-