Джапарова: Партнери мають чітко зрозуміти, що без Криму не може бути мирних перемовин

Джапарова: Партнери мають чітко зрозуміти, що без Криму не може бути мирних перемовин

Укрінформ
Міжнародна Кримська платформа має сформувати у партнерів України абсолютно чітке розуміння, що без повернення тимчасово окупованого Криму не може бути жодних мирних перемовин.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у виступі на відкритті Міжнародного форуму експертної мережі міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона нагадала, що міжнародна Кримська платформа об’єднує понад 60 країн і міжнародних організацій з одним стратегічним завданням – деокупація Криму. Вона також зазначила, що початково Кримська платформа запускалася як політико-дипломатичний інструмент, однак після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року її тактичне завдання трансформувалося.

Читайте також: Третій Міжнародний саміт Кримської платформи відбудеться у Києві 23 серпня

«Якщо раніше ми собі ставили за мету повернути тему Криму до міжнародного порядку денного.., то сьогодні, окрім іншого, вона полягає в тому, щоб сформувати абсолютно чітке розуміння у наших партнерів, що без Криму не може бути перемовин, що миру в Україні не може бути без Криму», - сказала Джапарова.

У цьому контексті вона зауважила, що нині лунають різні пропозиції Україні: «давайте так, давайте різними іншими форматами, різні країни продукують різні документи».

«Але українська позиція абсолютно чітка: є Формула миру Президента Зеленського, є Кримська платформа, де лідерство бере Президент України, який чітко транслює один сигнал: Крим – невід’ємна частина України, і без Криму ніяких перемовин, ніяких домовленостей не може бути», - наголосила перша заступниця міністра.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Азербайджаном Кримської платформи та Формули миру – Джапарова

Як повідомлялося, у Києві проходить Міжнародний форуму Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд». Спікерами та учасниками форуму є провідні експерти з понад 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-