Експерт: Найкраще рішення для ураження Керченського мосту — це ракети

Експерт: Найкраще рішення для ураження Керченського мосту — це ракети

Укрінформ
Найкращим рішенням для ураження Керченського мосту є ракети, оскільки Кримський півострів з точки зору ППО прикритий краще, ніж Москва.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник під час круглого столу в Military Media Center, передає Укрінформ.

«Ми маємо розуміти, що Керченський міст дуже довгий. Він має довжину 18 кілометрів. Для того, щоби його по-справжньому «перерізати», він має бути взятий під повний вогневий контроль. Я собі важко уявляю, як це можна зробити надводними системами, а от ракети — це саме та відповідь», — сказав Черник.

Військовий експерт повідомив, що і тут існують певні труднощі, адже Кримський півострів з точки зору протиповітряної оборони прикритий краще, ніж Москва.

«Все найкраще, починаючи від С-350, С-400 і навіть С-500, все зосереджене там. Плюс радіоелектронна боротьба. На мій погляд, філософія кінцевого ураження Керченського мосту — це велика кількість ракетних залпів у поєднанні з повітряними безпілотниками», — додав експерт.

Читайте також: Вибухи в Криму: дрон пошкодив російський танкер в районі Керченського мосту

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що незаконно збудований міст через Керченську протоку мусить бути нейтралізований, оскільки це ворожий об’єкт, збудований поза міжнародним законодавством та усіма можливими нормами.

Уночі 17 липня завалилася одна із секцій Керченського мосту. Перед цим пролунав вибух.

У зв’язку з цим у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України нагадали слова керівника відомства Кирила Буданова про те, що Керченський міст – зайва конструкція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-