У Росії будуть проблеми: у МВС оцінили наслідки ліквідації командувача Чорноморського флоту

У Росії будуть проблеми: у МВС оцінили наслідки ліквідації командувача Чорноморського флоту

Укрінформ
Після ураження штабу Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі росіяни будуть мати проблеми з керованістю військами на Чорному морі.

Про це сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

“Треба розуміти механізм. Зрозуміло, що умовний Путін не керує безпосередньо кораблями на морі, для цього у нього є відповідні адмірали, які чудово знають у якому стані знаходяться їхні сили, засоби, особовий склад, як правильно ними керувати. У цей момент вони втрачають людину, яка всім цим процесом керує і разом з ним його штат, який так само керує флотом. Треба розуміти, що це дуже велике угрупування. Уявіть собі, що частина цього механізму просто стає непрацездатною. Тому станом на зараз вони дійсно будуть мати відповідні проблеми з керованістю військами”, - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що ми дізнаємося згодом, хто саме там був присутній - чи все командування чи ні, але зазвичай верхівка працює разом. За його словами, це як мінімум начальник штабу та хтось із заступників.

Плетенчук зауважив, що у росіян і до цього був дуже обмежений маневр у Чорному морі.

“Застосовують вони здебільшого ці кораблі, які є носіями далекобійної зброї, керованих ракет. Відповідно застосовується менше десяти одиниць у бойовому порядку”, - наголосив речник ВМС ЗСУ.

Читайте також: Кримські колаборанти зрозуміли, що потрібно тікати - ВМС ЗСУ

За його словами, помітити зміни одразу ми не зможемо.

“Зараз на Чорноморський флот перекинуть когось всім керувати, але поки ці люди увійдуть в систему та зрозуміють розстановку всіх сил та засобів, то у них піде на це якийсь час і втратиться оперативність”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, після ураження штабу Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі загинули 34 російські офіцери, серед них - командувач ЧФ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-